Sommarkvällarna

Stort engagemang i en liten bygd

Varje onsdagskväll under sommarmånaderna serveras våfflor i Sockenhuset. Byns gamla lanthandel har öppet, det finns möjlighet att åka hölass, spela minigolf, fynda på loppis, äta hamburgare och glass. Det spelas livemusik i trädgården utanför Sockenhuset och för den som vill kan kvällen senare avslutas med Musik i sommarkväll i den vackra medeltidskyrkan från 1200-talet som ligger ett stenkast från Sockenhuset. Varje onsdagskväll finns ett par hantverksutställare utställare på plats och säljer alltifrån tavlor, luffarslöjd, sygrejer, blomsterarrangemang till ljus. I vårt marknadsstånd utomhus finns även någon som säljer något i matväg (marmelad, saft, grönsaker etc).

Arrangemanget kring våffelkvällarna startade 1992 och började i liten skala. Allt eftersom åren gått har fler hittat hit och konceptet har utökats till dagens upplägg. Syftet är att skapa en mötesplats för alla åldrar. Under förutsättning att det inte spöregnar brukar 400-1500 personer komma till byn dessa kvällar. Det är förvisso många bybor, men upptagningsområdet sträcker sig från Habo till Värnamo. Många gör ett stopp här under turen med motorcykeln eller veteranbilen, gör en utflykt med syjuntan, kompisgänget eller familjen.

Allt arbete med våffelkvällarna sker på ideell basis. Det behövs ca 40 personer varje kväll för att bemanna alla stationer. Pengarna som kommer in går oavkortat tillbaka till bygden, och på så sätt har vi bland annat fått en fin skola, sporthall, lanthandel, Bagarstuga – och en attraktiv och levande landsbygd!

Program sommarkväll i Ödestugu 2024 >

Läs mer om utställare mm genom att trycka på pilen vid Sommarkvällarna i menyn.