Utställarna är ett uppskattat inslag under Sommarkvällarna. Varje onsdag kommer ca fyra olika utställare som säljer allt ifrån akryltavlor i storformat till viltkorv! Det finns plats för två-tre utställare inomhus och en utställare har plats i ett marknadsstånd utomhus. Utställningslokalen ligger i det gamla Magasinet, en lokal i anslutning till Lanthandeln.

Marknadsstånd utomhus
När det gäller de tre utställningsplatserna i Magasinet är två av dem försedda med bänkar och hyllor och den tredje har tillgång till en tom vägg. Så det finns alla möjligheter att marknadsföra olika typer av produkter (se bilder nedan).

Den utställare som står utomhus i marknadsståndet säljer i första hand produkter från gårdsbutiker, det vill säga ätbara godsaker.

Ingen avgift
All försäljning som utställarna gör under kvällen tillfaller hantverkarna, och det är kostnadsfritt att montra. Ett tips är att ha saker i olika prisklasser och ifall dina utställningsobjekt tillhör den mer exklusiva klassen kanske du har möjlighet att sälja vykort på dina tavlor eller dela ut visitkort som ”kom ihåg” för framtida presenter etc.

De utställare som vill får gärna skänka något till ett stort lotteri som vi har under vår adventsmarknad. Alster från sommarens utställare brukar vara uppskattade vinster.

Kommentarer från utställare
Under en sommar kommer cirka 40 utställare till Ödestugu. Här är några kommentarer från de hantverkare och konstnärer som var varit här:

-Blir så glad och imponerad – vad ni har ordnat för er by! Så fantastiskt! Jag hade en så trevlig och avkopplande dag. Tack för att jag fick komma. Och jag har sålt lite också, är så nöjd! Det är nog fjärde året jag är här. Tycker det är så grymt trevligt, troligtvis för att det är så opretentiöst!
-Det här är nya marker för mig, har fått många kontakter och det är värdefullt nu när jag ska köra mitt sidoprojekt på heltid.
-Det här är första gången jag sålde mina grejer, kändes ovant, men kul. Jag är jättenöjd! Kul att vara här, ett sånt grymt coolt arrangemang!

På dessa bänkar samsas två olika utställare under en kväll. Den breda bänken och den nedersta hyllan är 4 meter långa. Beroende på hur skrymmande sakerna är kan det hända att denna plats bara innehas av en utställare.

En utställare har tillgång till väggplatsen. Väggen är ca 3 meter lång, men delar av den skyms av trappan. Det är också möjligt att hänga mindre tavlor runt fönstret.

 

 

 

 

Har du frågor kring utställningarna eller vill komma hit och monta under en Sommarkväll är du välkommen att höra av dig till Emma Thostensson 070-965 84 39.