Åke hyr en lägenhet i Ödestugu och bor där ungefär sju månader om året. Sommaren tillbringar han i trakten kring Ramsele i norra Sverige, där han har sina rötter.
– Jag ville bo på landet i utkanten av Jönköping och fick tips om lägenheterna i Ödestugu av en kompis i Barnarp, säger Åke. Det är framförallt två skäl till att jag trivs så bra här: jag älskar naturen och trivs så bra med mina grannar! Jag gillar åka skidor och skridskor och vi bor ju på gränsen mot höglandet, så det brukar gå bra. Jag älskar friluftsliv och är ute och går nästan varje dag. Jag har satt upp många fågelholkar i skogskanten och vi har verkligen naturen inpå knuten. Varje fredag åker jag och några av grannarna och äter lunch i Malmbäck. Det blir även spontana fikastunder och trevliga samtal med de som bor här omkring. Vi har bra kontakt och det gör området trivsamt.
– När man åker genom landet ser man hur många av byarna i framförallt norra Sverige långsamt dör ut, men det är ingen risk i Ödestugus fall – det känns som att det är mycket på gång här.