Datum - Tid

Välkommen till Torgdagen i Ödestugu!
Upplägget är ungefär om en skördemarknad; ett tillfälle för bybor att sälja plantor & växter, men även kycklingar, höns, ägg, kött eller praktiskt taget vad som helst!
Vill du vara med och sälja kontakta Jakob: 073-203 08 01

– Barnkläder. ÄMU (Älgabäcksryds missionsförsamlings ungdom) samlar in och säljer begagnade barnkläder till förmån för barn och ungdomsverksamheten i bygden. Vill du skänka kläder kontakta kladbytardag@missionshuset.com

– Båtrace. I år är det 100 år sedan kanalen genom byn grävdes, det firar vi med båtrace kl 10.45. Alla barn till och med åk 6 är välkomna att delta. Man tillverkar sin egen båt hemma och lämnar in till tävlingsledningen innan start.
Priserna är fina och reglerna enkla:
-Inlämning av båtar mellan 10.00-10.30
-Båten får inte vara tillverkad av plast.
-Båtens namn ska vara väl synligt.
-Max längd på båten är 25 cm och först över mållinjen vinner.
Vi har en jury på plats för att dela ut ett särskilt pris till den båt de tycker bäst om. Juryn tittar på saker som bästa design, miljömedvetenhet, färgsättning samt kreativitet.

– Lunch & fika. Sockenrådet säljer fika i Bagarstugan och vid grillen serveras nötburgare från Backgården och stenugnsbakat hamburgerbröd från Bagarstugan. Mer närproducerad mat är svårt att få!

– Nyinflyttad? Vi bjuder in alla som flyttat till Ödestugu de senaste åren, till en träff kl 12.45 (ca 30 min) vid Sockenhuset, där personer från skolan, förskolan, familjedaghemmet, biblioteket, Sockenrådet, Bagarstugan mf presenterar sig. Ett tillfälle att stifta bekantskap med såväl andra nyinflyttade som med bygdens pärlor!

sofie Rotstedt

Via alla