tryckA6_bakkursvår20182kurs_sosso

Norrlänska mjukkakor och tunnbröd, 24 februari

Jag heter Sofie Rotstedt och är en av alla eldsjälar bakom Bagarstugan i Ödestugu. Idén om en bagarstuga kommer från Norrland. Det är det vanligt med en gemensamt ägd bagarstuga i byarna och till påsk, midsommar och jul står folk i kö för att få använda de gamla stenugnarna. Varje gång vi är i Norrland samlas släkt och vänner i bagarstugan. Vi brukar göra mjukkakor och tunnbröd och att jobba ihop en dag är ett mycket trevligt sätt att umgås. Jag delar gärna med mig av den traditionen!

Lördagen den 24 februari bakar vi mjukkakor och tunnbröd i Bagarstugan i Ödestugu. Brödet vi gör får ni ta med hem. Det behövs absolut inga förkunskaper utan kom som du är!

Det blir en kurs på lördag förmiddag och samma kurs igen på eftermiddagen, så välj det tillfälle som passar dig bäst. 
Det blir ca åtta kursdeltagare vid vare tillfälle.
Förmiddagspasset: kl 8.30 – 12.00, eftermiddagspasset: kl 14 – 17.30.
Fika ingår. 400 kr/person. Vid avbokning senare än en vecka debiteras halva kursavgiften.
För anmälan och mer information kontakta: sossorotan@hotmail.com, 070-610 48 02.

 

Kurs i ostkakebakning, 3 mars

Välkommen till en dag med ostkaketillverkning! Jag heter Margareta Eskilsson och är en av Ödestugus lantbrukare. Jag har alltid tyckt om ostkaka och min svärmor lärde mig denna konst redan som ung. Lördagen den 3 mars har jag bokat Bagarstugan i Ödestugu och då bakar jag gärna ostkaka med både erfarna och nybörjare! Mjölken och äggen kommer från vår gård, så mer närproducerade råvaror går inte att få!

Det finns 8-10 platser på denna kurs. Vi börjar kl 9.00 och håller på till ca 14.00. Jag bjuder på fika och provsmakning av ostkaka! Du bakar dina egna ostkakor som du sedan får ta med hem. Kostnad 600:-/deltagare. För anmälan och mer information kontakta: ericomargaretaeskilsson@gmail.com, 036-940 95.

 

Kurs i surdegsbakning, 21 april

Med en uppfriskad och aktiv rågsurdeg bakar vi en stor surdegslimpa med råg och gryn. Vi går igenom principerna för jäsning, eldning i stenugn och andra frågor som har med bakning att göra. Förmiddags- och eftermiddagsfika och kompendium ingår.

Medtag lunch (mikro finns). Förkläde och hårsjalett/keps, bunke och slev. Bakhandduk att linda in brödet i. Liten burk att ta hem surdeg i.
Vi tar med oss färdig surdeg. 

Datum: Lördagen den 21 april 2018, kl 10.00 – ca kl 17.00
Kursledare: Karin Gustafsson och Tomas Axelsson, Bakarlag.se
Antal deltagare: minst sju personer
Kursavgift: 950:- 

Kontakt med kursledarna: karin@bakarlag.se, 070-2265090 (Karin)

tryckA6_bakkursvår20182
Klicka här för anmälan >>