kurs_sosso

Norrlänska mjukkakor och tunnbröd, 2 mars

Jag heter Sofie Rotstedt och är en av alla eldsjälar bakom Bagarstugan i Ödestugu. Idén om en bagarstuga kommer från Norrland. Det är det vanligt med en gemensamt ägd bagarstuga i byarna och till påsk, midsommar och jul står folk i kö för att få använda de gamla stenugnarna. Varje gång vi är i Norrland samlas släkt och vänner i bagarstugan. Vi brukar göra mjukkakor och tunnbröd och att jobba ihop en dag är ett mycket trevligt sätt att umgås. Jag delar gärna med mig av den traditionen!

Lördagen den 2 mars bakar vi mjukkakor och tunnbröd i vår vedeldade stenugn i Bagarstugan. Brödet vi gör får ni ta med hem. Det behövs absolut inga förkunskaper utan kom som du är!

Det blir en kurs på lördag förmiddag och samma kurs igen på eftermiddagen, så välj det tillfälle som passar dig bäst. 
Det blir ca åtta kursdeltagare vid varje tillfälle.
Förmiddagspasset: kl 8.30 – 12.30, eftermiddagspasset: kl 14 – 18.00.
Kostnad: 500 kr/person. Fika ingår. Vid avbokning senare än en vecka debiteras halva kursavgiften.
För anmälan och mer information kontakta: sossorotan@hotmail.com, 070-610 48 02.

Nybörjarkurs i tillverkning av chokladpraliner, 9 mars – INSTÄLLT!

Har du alltid drömt om att få göra dina egna praliner? Då är det här kursen för dig! Jag heter Anna Weichelt, kommer från Jönköping och driver företaget Chokladkällan. Under kursen kommer du att få tillverka en ganache (fyllning), gjuta i chokladskal, locka, doppa i choklad och dekorera. Jag kommer också att visa hur temperering av choklad går till. Var och en kommer att få tillverka 20 praliner, som ni får med er hem i en fin ask.

Lördagen den 9 mars kl 14-17. Det blir 6-7 deltagare på respektive kurs.
Kostnad 600 kr/person. Fika ingår. Medtag förkläde och något att täcka håret med.
Anmälan och mer information: anna.weichelt (a) telia.com eller 073-05 34 754.

OBS! KURSEN I MARS ÄR INSTÄLLD PGA OLYCKA. KURSEN FLYTTAS FRAM OCH HÅLLS NÄR KURSLEDAREN ÄR PÅ BÄTTRINGSVÄGEN. KURSDELTAGARNA ÄR INFORMERADE.

Kurs i ostkakebakning, 16 mars

Välkommen till en dag med ostkaketillverkning! Jag heter Margareta Eskilsson och är en av Ödestugus lantbrukare. Jag har alltid tyckt om ostkaka och min svärmor lärde mig denna konst redan som ung. Lördagen den 16 mars har jag bokat Bagarstugan i Ödestugu och då bakar jag gärna ostkaka med både erfarna och nybörjare! Mjölken och äggen kommer från vår gård, så mer närproducerade råvaror går inte att få!

Du bakar dina egna ostkakor som du sedan får ta med hem. Det finns 8-10 platser på denna kurs. Vi börjar kl 9.00 och håller på till ca 13.30. 
Kostnad 600:-/person. Fika och provsmakning ingår.
För anmälan och mer information kontakta: ericomargaretaeskilsson@gmail.com, 036-940 95.

All verksamhet i Bagarstugan är ett samarrangemang med studieförbundet Vuxenskolan.