Maggan Eskilsson

Kurs i ostkakebakning, 4 mars

Välkommen till en dag med ostkaketillverkning! Jag heter Margareta Eskilsson och är en av Ödestugus lantbrukare. Jag har alltid tyckt om ostkaka och min svärmor lärde mig denna konst redan som ung. Lördagen den 4 mars har jag bokat Bagarstugan i Ödestugu och då bakar jag gärna ostkaka med både erfarna och nybörjare! Mjölken kommer från vår gård, så mer närproducerade råvaror går inte att få!

Det finns 8-10 platser på denna kurs. Vi börjar kl 9.00 och håller på till ca 15. 00. Jag bjuder på fika och provsmakning av ostkaka! Du bakar dina egna ostkakor som du sedan får ta med hem. Kostnad 500:-/deltagare. För anmälan och mer information kontakta: ericomargaretaeskilsson@gmail.com, 036-940 95.

 

kurs_sosso

Norrlänska mjukkakor och tunnbröd, 1 + 2 april

Jag heter Sofie Rotstedt och är en av alla eldsjälar bakom Bagarstugan i Ödestugu. Idén om en bagarstuga kommer från Norrland. Det är det vanligt med en gemensamt ägd bagarstuga i byarna och till påsk, midsommar och jul står folk i kö för att få använda de gamla stenugnarna. Varje gång vi är i Norrland (1-2 gånger om året), samlas släkt och vänner i bagarstugan. Vi brukar göra mjukkakor och tunnbröd och att jobba ihop en dag är ett mycket trevligt sätt att umgås. Jag delar gärna med mig av den traditionen!

Under helgen den 1-2 april bakar vi mjukkakor och tunnbröd i Bagarstugan i Ödestugu. Brödet vi gör får ni ta med hem. Det behövs absolut inga förkunskaper utan kom som du är!

Lördagen består av ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass. Under söndagen är det enbart ett eftermiddagspass, så välj det tillfälle som passar dig bäst. Det blir sju kursdeltagare vid vare tillfälle.
Förmiddagspasset: kl 8.30 – 12.00, eftermiddagspasset: kl 14 – 17.30.
Fika ingår. 350 kr/person. Vid avbokning senare än en vecka debiteras halva kursavgiften.
För anmälan och mer information kontakta: sossorotan@hotmail.com, 070-610 48 02.