Kurser med Eldsjäl Mathantverk & Möten
Jag heter Romy Ehnert och driver företaget Eldsjäl Mathantverk & Möten där jag erbjuder bl.a. mathantverkskurser där du får lära dig mer om traditionellt mathantverk och lokala råvaror.

Under våren kommer jag erbjuda bl.a. följande kurser:
20/2 & 28/3 – Grundkurs i surdegsbakning kl 9-15:30 pris: 950kr
27/3 – gör din egen grillost (halloumi) kl 9-13 pris: 800 kr
10/4 – gör din egen pasta kl 15-19 pris: 800 kr
Se hela kursprogrammet på www.eldsjal.net

Minst 6 och max 10 deltagare
För mer info & bokning: tel: 076-111 8773 eller info@eldsjal.net.

Kurs i ostkakebakning, 6 mars
Välkommen till en dag med ostkaketillverkning! Jag heter Margareta Eskilsson och är en av Ödestugus lantbrukare. Jag har alltid tyckt om ostkaka och min svärmor lärde mig denna konst redan som ung. Lördagen den 6 mars har jag bokat Bagarstugan i Ödestugu och då bakar jag gärna ostkaka med både erfarna och nybörjare! Mjölken och äggen kommer från vår gård, så mer närproducerade råvaror går inte att få! Du bakar dina egna ostkakor som du sedan får ta med hem. Det finns 8-10 platser på denna kurs. Vi börjar kl 9.00 och håller på till ca 13.30.
Kostnad 700:-/person. Provsmakning och lättare lunch ingår.
För anmälan och mer information kontakta: ericomargaretaeskilsson@gmail.com, 036-940 95.
Vid avbokning senare än en vecka, debiteras halva kursavgiften.

Norrlänska mjukkakor och tunnbröd, 13 mars
Jag heter Sofie Rotstedt och är en av alla eldsjälar bakom Bagarstugan i Ödestugu. Idén om en bagarstuga kommer från Norrland. Det är det vanligt med en gemensamt ägd bagarstuga i byarna och till påsk, midsommar och jul står folk i kö för att få använda de gamla stenugnarna. Varje gång vi är i Norrland samlas släkt och vänner i bagarstugan. Vi brukar göra mjukkakor och tunnbröd och att jobba ihop en dag är ett mycket trevligt sätt att umgås. Jag delar gärna med mig av den traditionen!

Lördagen den 13 mars bakar vi mjukkakor och tunnbröd i vår vedeldade stenugn i Bagarstugan. Brödet vi gör får ni ta med hem. Det behövs absolut inga förkunskaper utan kom som du är!

Tid: kl 8.30 – 12.30. Max 8 deltagare.
Kostnad: 600 kr/person. Fika ingår. Vid avbokning senare än en vecka debiteras halva kursavgiften.
För anmälan och mer information kontakta: sossorotan@hotmail.com, 070-610 48 02.

Tillverkning av chokladpraliner, 21 mars
Har du alltid drömt om att få göra dina egna praliner? Då är det här kursen för dig! Jag heter Anna Weichelt, kommer från Jönköping och driver företaget Chokladkällan. Under kursen kommer du att få tillverka en ganache (fyllning), gjuta i chokladskal, locka, doppa i choklad och dekorera. Jag kommer också att visa hur temperering av choklad går till. Var och en kommer att få tillverka 20 praliner, som ni får med er hem i en fin ask.

Söndag 21 mars kl. 9-12 alt 13.30-16.30. (Samma kurs vid två olika tillfällen.) Det blir 6-7 deltagare på respektive kurs. 
Kostnad 675 kr/person. Fika ingår. Medtag förkläde och något att täcka håret med.
Anmälan och mer information: info@chokladkallan.se eller 073-053 47 54. Vid avbokning senare än en vecka debiteras halva kursavgiften.
Läs mer om Chokladkällan på https://chokladkallan.se

All verksamhet i Bagarstugan är ett samarrangemang med studieförbundet Vuxenskolan.